Postmilen 2019 Norrköping

Vackert väder på milen i Peking!

Intro

Efter ett års planering var det dags för Postmilhelgen! Det är mycket jobb med att fixa bana, planera för Bangolf och Postmil med allt vad det innebär med transporter, banor, tillstånd, omklädning, toaletter mm. Kul med ett problem som uppstod när de två som skulle leda uppvärmningen inte kunde komma. Mats frågade sonen var han skulle få tag på uppvärmare och sonen sa, inga problem, knackade in en efterlysning i en facebookgrupp och ett par timmar senare var det två tjejer som nappade!

Sedan finns det man inte kan påverka och det är vädret. Det verkar som att vi har en beskyddare någonstans för efter en period med lågtryck så sprack himlen upp på fredagen och lördagen blev solig som det oftast är i samband med Postmilen.

Loppet

Först ut var barnloppet upp till 11 år som gick över 1,5 km. Ingen vinnare koras utan alla är segrare. Naturligtvis får alla en medalj och en goodiebag. Ett par av föräldrarna tog chansen att värma upp genom att jogga med runt.

Efter uppvärmningen var det dags för seniorerna på milsträckan att rada upp sig. Mest spring i benen i Herrklassen hade fjolårsvinnaren Niklas Henningsson, Stockholmspostens IK. Han trampade gasen i botten redan från början och i mål var hans segermarginal tre minuter. Tvåa blev Simon Sköld, Västerås PIF och trea Jakob Botvidsson från arrangerande Norrköpingspostens IF.

På damsidan var Julia Olsen, Oskarshamn PIF en lika säker vinnare. Hon har också en guldmedalj sedan tidigare då hon vann i Västervik 2015. Tvåa var Annelie Buller Granlund, Stockholmspostens IK och trea Pia FredrikssonStockholmspostens IK.

Kön av millöpare blandades upp med de som valt fem km. Alla såg ut att trivas i det fina vädret. Även här var egentligen alla vinnare och belönades naturligtvis med medaljer. En trevlig tur i Himmelstalundsområdet, de sista fem km i Folkparken var en lisa för själen. Okulärbesiktade banan fotledes fredag morgon samt gjorde en liten enkät bland deltagarna och det var bara rosor till bansträckningen, banläggare Ulf kan känna sig nöjd.

After Run

För att fira 100-åringen hade man ordnat med After Run på en holme utanför Louis De Geer med sång av Alexandra Jardvall och mellansnack av Leif GW, Kjelle Bergqvist, Maria Montazami m.fl. genom imitatör Claes-Martin Hoffsten. Där utbringades också en formell skål för Norrköpingspostens IF. 

Middagen

Efter skålen var det dags att glida in i Värmekyrkan för en härlig Buffé. Efteråt blev det kaffe som avnjöts med födelsedagstårta. Naturligtvis tackades Mats, Torsten, Ulf, Agnetha och Monica med övriga i föreningen för ett bra arrangemang. Torsten, mer känd bland postidrottare som Totte, fick en liten extra gåva för sitt arbete som kassör i föreningen i 45 År!

Då maten var uppäten, munnarna torkade, lockarna kammade och maten undandukad var det dags för Barbados att äntra scenen för att anslå takten för kvällens dans. De som var intresserade av lite mer fritt rörelseschema på golvet kunde glida ner till andra dansgolvet där DJ Ola skötte spakarna.

Christer Antman

Länk till resultat, en film från starten och bilder hittar du nedan.
OBS! När du klickar på ditt namn i resultatlistan  kan du se en film på din målgång!

Läs mer om Bangolfen här

Ett stort tack till arrangerande förening, 100-årsfirande Norrköpingspostens IF ! Nästa Postmil går i Växjö den 9 maj 2020!