PM Boule 2019

Ett solskensarrangemang i Skövde!

Skövde bjöd på vackert väder och fina planer inför Postmästerskapen i Boule. Arrangörer var PIF Skövde och den lokala bouleföreningen Club Boule Bon Bon. Spelplatsen var vid föreningens klubblokal, en kort promenad från hotellet.

Lördag, Monrad

På lördagen spelades monrad som är en spelform där ett förutbestämt antal omgångar spelas som utslagningsomgång för vidare cupspel. Matcherna var tidsbestämda för att spelet skulle få ett bra flöde. Trevligt stämning, fika i närheten och en god lunch förgyllde dagen ytterligare.

Kamratmiddag

Kvällens middag var i Kulturhuset lokaler mittemot Scandic Billingen där de flesta spelarna bodde. Lite dramatik på dagen när det körde upp brandbilar, Kulturhuset utrymdes, och ett antal brandmän med rökdykarutrustning gick in i lokalerna. Hade köket tänt eld på lokalerna när de höll på att fixa maten inför kvällen? En flambering som gått snett? Till allas lättnad visade det sig vara ett larm som löst ut utan anledning.

Middagen var en härlig grekisk buffé som satt som en smäck efter sju timmar på spelplanen. En kopp kaffe avrundade måltiden, perfekt! När alla var mätta och belåtna blev det lite mingel eftersom bord och stolar skulle plockas bort för att bereda plats för dansen. Partyduon stod för takten och golvet fylldes av dansande gäster.

Söndag, Finalspel

Om det var grekiskt tema på middagen så kan man lugnt säga att det grekiska temat fortsatte med söndagens väder. Värme och solsken i överskott erbjöds deltagarna och de som fick spela på de banor som hade skuggande träd var tacksamma.

Dagen inleddes med den avslutande monradomgången innan det gick över till cupspel med direktutslagning. Det är fyra omgånga Cupspel, sextondels-, kvarts- och semifinal innan det är dags för två lag att göra upp om den åtråvärda Postmästartiteln! I finalen besegrade göteborgarna Mikael Nilsson/Eva-Karin Ingelstedt malmöpågarna Alex Pernat/Lars Ekdahl. För de som valt endagarsspel så blev det fem omgångar monrad under söndagen.

Christer Antman

Resultatlistor hittar du nedan. Det finns också länk till bilder! Detta var ett samarrangemang designat Postens Idrottsförbund, läs om kubben på länken nedan!