PM Kubb 2019

Kungen av Kubb fäller Kungen i Kubb!

Skövde bjöd på vackert väder och fint underlag i den 19:e upplagan av Kubb. Spelplanerna var i Universitetsområdet, en kort promenad från hotellet, och nära Boulehallen. 13 anmälda lag med tillsammans ca 50 spelare drabbade samman för att göra upp om årets pokal. 

Man indelades i två grupper och det gjorde att alla fick spela fem matcher. Visbys A-lag vann komfortabelt sin grupp med Ludvikas lag, Sleeping Willows, som tvåa. I andra gruppen vann Visbys B-lag efter en hård dust med Västervik lag 2

Finalspelet gick i bäst av tre matcher där Visbys A-lag tog hem ännu en seger. Micke i A-laget fick äran att stilenligt fälla den avgörande Kungen i sista spelet. Gotland måste vara fullt av pokaler eftersom även tvåan fick en pokal!

Matchen om tredje pris gick mellan tvåorna i gruppspelet och där gick Västervik lag 2 segrande ur striden. Stefan från Västervik hävdade i och för sig att de var svenska mästare eftersom Gotland inte tillhör Sverige men det håller inte. Gotland har varit svenskt efter freden i Brömsebro 1645! Totalt sett en trivsam dag med ett spel som blandar både allvar och lek!

Christer Antman

Resultatlistor hittar du nedan. Det finns också länk till bilder! Detta var ett samarrangemang designat Postens Idrottsförbund, läs om Boulen på länken nedan!