PM Golf 2019

Bra väder, fina banor och bra spel i Falköping!

Bra, snabba banor

Tävlingarna genomfördes detta år på Falköping GK:s fantastiskt fina anläggning strax norr om Falköping. Klubben hade ställt banan i fantastiskt fint skick. Greenerna, som fått en extra polering under veckan, var mycket snabba och skapade problem även för de vassaste spelarna under de båda dagarna. Här har Falköping en verkligt fin 18 håls bana med fantastiskt fina vyer, en anläggning som verkligen är värt ett besök om man inte varit här tidigare. Helgen bjöd dessutom på bra golf och ett härligt väder med en värmande sol och det var inte utan att man hade fått lite färg i ansiktet på em.

Kamratmiddag

Kvällens sedvanliga kamratmiddag hade samlat ca 60 personer som avnjöt en god middags buffé och kaffe till detta efteråt. Innan kaffet utdelades mästerskapspriser i lag.Lagtävlingen genomfördes under fredagen och vanns i år av ett lag från SPIK bestående av Conny Eriksson, Robert Riley och Hans Johansson.

Priser för längsta drive och närmast hål delades ut under kvällen och bland herrarna var Bengt Lindberg SPIK den som slog längst och bland damerna var det Maria Mårtensson som fick på en bra smäll. "Närmast hål" vanns bland herrarna av Christer Ljungholm Södra Närke och bland damerna var de Eva Holmstrand Vänersborg som prickade bäst.

Vinnare i Damklassen blev i år Kim Berglund från SPIK som var bästa dam, följd av tvåan Eva-Lena Udin, PIF Eskilstuna och trean Eva Holmstrand, Vänersborg.

A-klassen herrar, vanns av Daniel Gustavsson, PIF Falköping som vi sett några gånger tidigare högst upp på pallen, tvåa blev här Albin Tärning, Post Nord följd av Albin Olsson, Post Nord slutade trea.

B-klassen herrar, vanns av Joakim Damm, PIF Falköping, tvåa blev Tommy Fransson, SPIK och här slutade Per Sundheim,PIF Borås på en fin tredje plats. Fullständiga resultat finner ni nedan

Grattis säger vi till årets vinnare av Postmästerskapen och en stor applåd till oss alla som var där i år och kämpade väl och vi lovar att nästa år är det vår tur att vinna. Ett stort tack till Falköpings GK och PIF Falköping för ett bra genomfört arrangemang under helgen och ett extra stort tack även till de sponsorer som skänkt några av priser till vinnarna.

Nästa års spelplats är ju ännu inte skriven, men "vi har fortfarande en plan" Önskelådan pekade åt två nygamla platser och en ny plats. Vi jobbar oförtrutet vidare och hoppas att vi kan presentera ett alternativ snart.

Christer Gunnarsson
Postens Idrottsförbund

Resultat och bilder hittar du nedan. Det är två bildalbum från årets tävlingar, Lennart Helgessons och Rolf Grandins.