PM Bangolf 2022 Malmö

Finlir på Kulladal!

Kulladals Bangolfklubb ligger trevligt insprängt i ett villaområde. Många bangolfbanor i landet ligger för övrigt på mark som de antagligen inte skulle få tillgång till idag när man försöker förtäta gamla bostadsområden. Kul att de får vara kvar!

Någon timma innan det var dags att blåsa till spel kom det några störtskurar och man befarade att banorna skulle vara i stort sett ospelbara. Som tur var visade det sig att banorna var i gott skick. Det berodde till stor del på att funktionärerna från Postens Kamratklubb i Malmö gått fram med kvastar och sopat banorna på värsta curlingvis!

Kom några regnstänk under spelet också men bangolfare, liksom golfare, är ett tåligt släkte och det skall mer till än lite regn för att stoppa spelet. För att använda travspråk så blev banan något tung och man fick använda mer kraft i slaget än normalt.

Sedan 2019 har spelet avgjorts redan fredag kväll efter två rundor. Det blir särspel om två hamnar lika. I herrklassen var det inget snack om saken. Peter Karlsson, PIF Falköping ledde med ett slag efter första rundan och behöll skärpan under andra rundan då han fixade dagens toppnotering med 34 slag. Segermarginalen blev sex slag. Tvåa var Arnold Karlsson, PIF Södertälje och trea Tommy Månsson, PIF Eslöv.

Damernas spel var jämnare. Kerstin Hesselbrand, PIK Enköping var jämnast på de två rundorna och kunde hålla en tvåslagsledning från första omgången ända in i kaklet. Tvåa var IngMarie Pålsson, PIF Göteborg och trea Ylva Hultman, Postens Idrottsförbund.

Nästa års Bangolf går den 5 maj, i samband med Postmilen i Göteborg. Då är det naturligtvis Förbundsmöte söndag och dessutom fyller PIF Göteborg 100 år! En fullmatad helg, bara att lägga in i kalendern för det vill ni väl inte missa. 

Christer Antman