Postmilen 2022 Malmö

Peter och Annelie snabbast på milen!

Hela arrangemanget kretsade kring Malmö Arena med boende och middag på Best Western Arena Hotel. Starten var belägen på bekvämt gångavstånd från hotellet. Banan rundade Arenaområdet, det är en permanent markerad bana som heter Hylliemilen.

Starten gick vid Kroksbäcks IP och inledde med parklöpning innan löparna fick känna på storstadspuls då de passerade Emporia, ett stort köpcentrum med 180 butiker. Banan styrde ut mot mera lantlig miljö och passerade väldiga rapsfält.

Genom stillsamma villaområden, på ridstigar och parallellt med vältrafikerade vägar, genom bostadsområden och Kroksbäcksparken innan målgången vid Idrottsplatsen. En mycket omväxlande bana!

I herrklassen var det tre löpare som kom loss. Albin Lindman, PIF Falköping, Peter Strömbom, PIF Falköping och Peter Nilsson, Lulepostens IF. Damsegrarinnan Annelie Buller, SPIK hakade på och de fyra fick snabbt ett stort avstånd till övriga löpare.  Peter Strömbom var starkast och slog Peter Nilsson med drygt tjugo sekunder. Albin blev trea. I damklassen vann Annelie tämligen komfortabelt följd av Åsa Lovén, PIF Södertälje och trea Katarina Hansson, PIF Eslöv. 

Vad jag hörde så var alla nöjda och tyckte det var en trevlig bana. För övrigt var det kul att se många yngre både på fem och tio kilometer och det inger ett hopp för framtiden.  Vi får hoppas att det lockar fler till nästa år!

På kvällen var det traditionsenligt Kamratmiddag i Malmö Arena Hotel med tillhörande dans. Faktiskt första gången vi haft dans sedan Postskidan i Sollefteå mars 2020. Det man kunde se är att postisar är som zebror, ränderna går aldrig ur! När K. Lundstroem band spelade upp fylldes golvet av dansanta människor.

Nästa års Postmil går den 6 maj i Göteborg. Bangolf fredag och naturligtvis Förbundsmöte söndag. Dessutom fyller PIF Göteborg 100 år! En fullmatad helg, bara att lägga in i kalendern för det vill ni väl inte missa. 

Länk till bilder, film och resultat nedan!

Christer Antman