PM Golf 2022

Golf när den är som bäst!

I år bar det iväg till Västergötland för alla Golfare som hade anmält sig till årets Postmästerskap. Närmare bestämt Skövde GK. En bana som är mycket varierande och inte så lättspelad. Hoppas fler kommer upptäcka hur kul den är! Man får verkligen tänka golf när man står på tee och ska placera sin andra boll och försöka undvika ett antal bunkrar som inte är så snälla att varken komma ur eller få ett bra andra slag.

Första dagens spel är det förutom singelspel även lagtävling. Vädrets makter var med oss och vid samlingen kl 08:15 såg man många förväntas fulla golfare som ville ut och känna på banan som var i bra skick, där ska Skövde GK ha en stor eloge.

Framåt kvällen var det gemensam middag. Kul att se att nästan alla hade anmält sig till middagen med sedvanlig prisutdelning för lag och några andra priser. Som vanligt diskuterades hej vilt om man hade valt att spela annorlunda på ett hål så hade det gått bättre men man glömmer lätt de hål som man haft lite tur på. Diskussion kom naturligtvis varför det inte är fler som deltar i Postmästerskapet Golf. Där hoppas vi att alla drar sitt strå till stacken och sprider budskapet hur kul det är att delta.

Men hur gick det då i lagtävlingen. Där vann Lag SPIK 4 med Alvaro Cuevas, Henrik Lind och Lennart Helgesson med 1 slag före två Falköpings lag på samma poäng.

Dag två då allt ska avgöras. Vädrets makter var med oss även denna dag och det skulle bli en rysare i A-klassen. Efter att scorekorten hade lämnats in så blev det särspel på hål 18 mellan två spelare från Norrköpingsposten IF. Fjolårsvinnaren Jonas Lindeblad, som alltid är högt på pallen, och Andreas Lind fjolårstvåan. Då Jonas hamnade i bunker direkt och fick problem så kunde Andreas ta hem årets titel. Blev alltså ombytta roller från fjolåret. Grattis Andreas till titeln! 

I B-klassen blev det inte lika jämnt utan där kunde Hans Johansson SPIK 6 slag före klubbkamraten Lennart Helgesson  ta hem Titeln.

I Damklassen blev det också en rysare där fjolårs trean Monica Eriksson från Avesta vann med endast ett slag före Lena Hillring från SPIK.

Grattis säger vi än en gång till vinnarna. Ett stort tack till alla som deltog i årets mästerskap och till Skövde GK med Jesper i spetsen för bra arbete med banorna och kanonservice. Hoppas vi ses nästa år med nya tag och ett större antal deltagare.

/Christer Andersson

Den ansedda tidningen Golf Course Architecture skrev om Skövde GK
“... en bana som säkert kommer att anses som en av Sveriges bästa.” 

Resultat hittar du nedan. Nu finns det bilder!