Postsimmet hemma 2018...

...en Bad-dag but not a Bad-day!

Så var det återigen dags för Postsimmet, säsongsavslutningen för Postklassikern. 308 postisar runt om i Svea rike gick i vattnet och simmade 500 eller 1000 meter. De flest gjorde det under lördagen den 10 november. Det kan dock vara problem att komma in i badhus på lördagar så det var okej för föreningarna att simma under hela veckan. Flera föreningar passar också på att fika eller äta efteråt som en avslutning på säsongen. 

I Luleå var det 11 simmare som gick i vattnet för att simma men i badhuset fanns ytterligare ett tiotal postisar/anhöriga. Bassängen var bokad bara för oss eftersom det är en relativt låg kostnad att boka ett kommunalt badhus en timme för eget bruk. Alla PostNord-anställda i Luleå var välkomna att delta. Några familjer passade på att ha en aktiv lördagseftermiddag och även barnbassängen fylldes med badande. Föräldrarna var ursäktade att de inte deltog i simmandet. Gick inte att lämna de små ensamma i bassängen och simma där är fruktansvärt svårt, grund och relativt kort bassäng. Tror å andra sidan att föräldrarna hade minst lika hög puls som de simmande. Ett gäng lekande småttingar med full fart i vattnet är ingen lek för de vuxna!

Mysig omgivning att simma i byggnadsminneskyddade Pontusbadet, byggt 1957 och varsamt renoverat. Man drar ned på belysningen och spelar skön musik i högtalarna för oss simmande. Det ser ut som ett gäng svanar som stillsamt glider fram över vattenytan. Det är så att vi som inte är så drivna simmare gärna vill hålla huvudet högt, tvärt emot den teknik som används av Tessan Alshammar eller Sara Sjöström. Man kan hävda att vi gör det för att lyssna på musiken men det är nog snarare en brist i vår simteknik. När man lärde sig simma en gång i tiden så var det först torrsim innan man fick kliva ner i vattnet. Nu är det babysim och småungar lär sig crawla innan de kan gå, en annan tid...eller kanske inte, det var så det började! Vi kom crawlande upp från havet, utvecklade ben och lärde oss gå! 

Jaja, det blev ett litet utvik från Postsimmet. Efter att vi tagit oss upp ur bassängen blev det bastu och tvagning innan det var dags att promenera över till Baan Thai där vi åt en god middag som avslut på en lyckad dag. Alla deltagare var rena, mätta, nöjda och belåtna med den aktiva lördagseftermiddagen!

Från det ena till det andra så fyller omklädningsrummen  en med minnen. Ser ut som de gjort i alla tider efter den varsamma renoveringen, vackra träskåp med bänkar och på gavlarna sitter det speglar. Där stod man en gång i tiden framför spegeln och vattenkammade sig innan man gick till skolan. Nu går man inte i skolan längre, inte mycket hår att kamma och har förresten ingen kam! Som sagt en mycket trevlig dag, hoppas ännu fler kommer nästa år!

Priser

PIF centalt lottade ut stimulanspriser bland alla deltagare över landet. Tre presentkort på Stadium och trisslotter till var femte deltagare. Vinnare Presentkort på Stadium:

  • Erene Lindahl, Alvesta
  • Agneta Ljungman, Halmstad
  • Monica Hjerp, Visby

Christer Antman

Vilka som deltog i Postsimmet och övriga hemmaaktiviteter hittar du här
  • Skriv ut