Posttrampet 2019

Karlskrona mönstrade in på Posttrampet!

Posttrampet i Malmö blev en omvänd Nils Holgerssons resa. Istället för att Nisse åkte ut i Sverige så kom Sverige till Nisse, typ! Snackisen för övrigt när det gäller cykling är vädret och höstväder är sällan stabilt. Den här hösten har det dessutom varit lynnigt med rejält oväder kring Spanien och prognoserna har gått lite hit och dit om ovädret skulle komma ända hit.

Cyklade själv runt banan på fredagen. Fick hämta cykeln inne i stan och cykla ut till hotellet. Malmö har satsat hårt på cykelbanor och det var en fin tur från stan avskild från trafiken. Bytte till mer passande kläder och drog ut efter banan. Det var en riktigt positiv upplevelse där man naturligtvis passerade Öresundsbron och cyklade efter stranden, ibland på stigar. Man passerade vackra hus och herrgårdar och cyklade efter en gammal banvall på väg tillbaka. Motvinden på sista milen var lite besvärande men å andra sidan hade man haft medvind tidigare så det jämnade ut sig!

Ohoj, sailor boys and girls från Karlskrona

Lördagen bjöd på växlande molnighet och ungefär samma vind som under fredagen, bättre än prognoserna tidigare under veckan. När Karlskronas deltagare kom klädda i passande kläder för en Örlogsstad så steg temperaturen ytterligare! Utlämning av hyrcyklarna fungerade perfekt och alla fick en goodiebag med dricka och förtäring att ta med på resan.

Åkte ut till vätskekontrollen efter halva banan och fotade. Idel glada miner och alla var överförtjusta i bansträckningen. Det är oerhört svårt att dra en cykelslinga på 4-5 mil utan att få något tråkigt parti, det vet alla som provat lägga en bana. Malmös banläggare hade verkligen lyckats med att hitta en bana som var rolig och omväxlande. All eloge till dem! 

Kamratmiddagen

Efter cyklingen var det en välbesökt After Bike i Sky Bar på Malmö Arena Hotel innan det var dags att uppsöka rummet för en stund i stilla kontemplation (kallas visst egentid numera) och tvagning innan middagen.

Middagen var Wallenbergare med äppelpaj som efterrätt, smaskens! Under middagen och kaffet underhöll ett par trubadurer, Simon & Anders med låtar nästan uteslutande från Afzelius och Wiehe. Anders heter dessutom passande nog Afzelius i efternamn och är brorson till Björn.

Efter maten spelade Before, en grupp med repertoar från 60-70-talet; upp till dans och dansgolvet fylldes av folk. Fanns krafter kvar i benen trots ett par timmars cykling tydligen! En fullmatad dag sannerligen!

Epilog

Jag cyklade Posttrampet på hemmaplan förra helgen på småvägar mellan Luleå och Boden längs med Lule älv och småsjöar i vacker natur. Banan i Malmö var helt annorlunda och som jag skrivit tidigare, även det en underbar upplevelse. Försöker att få en cykeltur var jag än är för man hinner se mycket samtidigt som man motionerar. De flesta kommuner jobbar dessutom aktivt med att underlätta för cyklister och jag hoppas vi blir ännu fler nästa år när vi cyklar i Dalarna!

Resan hem gick med flyg, förlåt Greta, men avstånden är stora i vårt land. När vi började förbereda landning så tar en flygvärdinna micken och säger att ännu är det inte höst, blommorna blommar och träden har löv, det är vackert där ute. Sedan sjunger hon Louis Armstrongs "What a Wonderful World" till passagerarnas förvåning och förtjusning! Applåderna efteråt var lika intensiva som de var efter en landning på en charterresa på sjuttiotalet!

Här nedan hittar ni en film från första startgruppen och länk till bilder!

Christer Antman

OBS! Finns en deltagare utan hjälm på bilderna! För den som reagerar på det kan jag tala om att hon har en s.k. hövding på sig. En krockkudde för cyklister, typ!