Posttrampet 2021

Posttrampet med en rejäl uppbackning!

Arrangemanget

Efter samhällets gradvisa öppnande efter pandemin har även hjulen börjat snurra för våra PIF-arrangemang. Under helgen var det utrullning av det fjärde arrangemanget på lika många helger! Efter Bangolf, Postmilen med förbundsmöte och Boule hade nu turen kommit till Posttrampet.

Boende

Vad passar väl bättre än att att ha det i Dalarna med boende i Tällberg, start av trampet i Leksand och målgång i Tomteland där självaste (h)jultomten hälsade välkommen och en dalkulla fällde målflaggan! Som vanligt fanns hyrcyklar från Sjötorp på plats för de som inte hade möjlighet att frakta med egen, 

Siljan runt

Loppet fick en kul inramning när motionsloppet Siljan Runt gick samtidigt. Innehöll mycket vältränade motionärer må jag säga. Lät som en Tesla når täten passerade, man hörde bara vinande däck. För att få en uppfattning om hur fort de cyklade så klarade den snabbaste cyklisten de 16 milen på inte fullt tre timmar! Det ger en snitthastighet av drygt 53 km/tim! 

Cykelturen

Deltagarna i Posttrampet kunde i sin tur njuta av naturen på ett mer förtjänstfullt sätt när de trampade på genom det böljande landskapet. Om någon trodde att Dalarna är platt för att det såg ut så i skolatlasen så fick de revidera den uppfattningen. En glad överaskning väntade efter två mil där de kunde svänga in och få en guleböj som man brukar säga på skämtnorska.

Upploppet

Avslutningen är ett kapitel för sig. Tomteland ligger halvvägs upp på Gesundaberget och sista kilometern bjöd på 100 meter höjdskillnad! För stockholmare kan jag tala om att höjdskillnaden på Högdalstoppen är 43 meter. Vi som stod på sidan om kunde njuta av de vackra höstfärger åkarna bjöd på! Den gröngula västen stod så vackert mot de rödrosiga kinderna när cyklisterna kämpade sig upp mot målet!

After bike och middag

Väl i mål kunde de njuta av mat och dryck till tonerna av en duo och alla såg ut att vara belåtna med dagen. Hemresan gick med buss till allas lättnad. Efter några timmars vila var det dags för tvagning och uppstyling inför kvällen kamratmiddag. Pga Coronan så var middagen uppdelad på två hotell. Naturligtvis lite tråkigt men alla förstod situationen. Det bjöds på en ljuvlig tvårätters midddag och musikunderhållning i bägge lokalerna.

Eloge

En stor eloge till spindeln i nätet, Stig Davidsson! Han inte bara planerade hela arrangemanget, han var också tävlingsledare, banläggare, chaufför, ordningsman på kvällen... Naturligtvis hade han också mycket bra hjälp av alla som ställde upp som funktionärer och gjorde det här till ett minnesvärt arrangemang!

Som vanligt hittar du bilder från loppet på länken nedan!

/Christer Antman

  • Skriv ut