Golf

Skövde Golfklubb, 16 - 17 september 2022

Bana för 2022 är klart!

Det blir på Skövde Golfklubb. Spelet blir som tidigare fredag-lördag eftersom banan var bokad söndag. Skövde GK blandar modern strategi med tidslös brittiska influenser. Banans greenområden har torra och fasta ytor där det höga wedgeslaget inte alltid vinner över puttern. Banan rankas som 17:e bästa bana i Sverige av tidningen Svensk Golf.

Banan är strategiskt belönande. Använd den hjälp som marken ofta kan ge. På flera utslag får man extra studs och rull när bollen landar. Det lönar sig sällan att utmana de hinder som finns. Att spela runt hinder kan vara lönsamt. 

Nedan hittar ni inbjudan, affisch, och länkar till anmälan!

OBS!

I första inbjudan stod fel nummer till hotellet, det var faxnumret! Rätt nummer till Hotell Prisma är 0500 48 80 00.

 

Reducerat pris i sommar!

Du kan provspela banan  i Skövde från 1 Juni fram till tävlingsdagen, pris vid inspel är 400kr. Bokning görs via kansliet, tel  0500-41 15 35. Ange kod "Post-SM". 

 

Vad krävs för att delta i Postmästerskap Golf

Postmästerskapen i Golf spelas under hösten, oftast i slutet av september varje år.

Våra arrangemang är öppna för alla anställda och pensionärer i PostNord och deras dotterbolag. Du behöver inte vara medlem i någon förening/klubb som är ansluten till Postens Idrottsförbund för att delta men rese- och driftbidrag utgår enbart till förening/klubb.

Mästerskapet spelas från och med 2014 som handicapklasser. Bästa Bruttoresultat i respektive Dam och Herrklassen vinner Postmästerskapen och mästerskapsmedaljen.

Alla spelare enligt krav på deltagande enligt ovan får delta i tävlingarna  (enl. tävlingsegenskaper och krav som exempelvis officiellt (HCP 36,0), kön och ålder)

Men endast de med EGA Exakt Tävlingshandicap (ETH) kommer att finnas på resultatlistan. I lagtävling krävs att alla spelare i laget har EGA Exakt Tävlingshandicap (ETH) för att finnas med på resultatlistan. EGA Exakt Tävlingshandicap är en förutsättning för att ta emot priser i en tävling. 

Som grund för en korrekt och rättvis granskning av exakta handicap, måste varje golfspelare lämna in minst fyra (4) handicapronder under en period mellan två på varandra följande årliga handicaprevisioner.

Spelare i ”handicapgrupp 1” får tillgodoräkna sig upp till tre sällskapsronder för att skaffa sig EGA Exakt Tävlingshandicap.

Svenska Golfförbundets tävlingsregler tillämpas, samt Postens Idrottsförbunds specialregler.