Padel

Eskilstuna 12 - 13 november 2022

  • 12 nov - resultat lördag och första omgång slutspel söndag inlagd
  • 9 nov - PM och Spelschema inlagd
  • 10 okt - preliminär startlista inlagd

Padel kom med i programmet på försök 2021. Det blev en succé och kommer naturligtvis tillbaka i år. Den här gången har vi sökt oss in i lejonens kula bokstavligt talat. Finns i djurparken, naturligtvis, men också i PIF Eskilstuna som hade en stark trupp i Helsingborg med tre bra lag varav ett blev Postmästare! Nu har de dessutom hemmaplan …

Fjolåret hade vi lagt ribban på 24 lag och fyllde den kvoten utan problem. I år har vi utökat till max 32 lag och hoppas naturligtvis att det blir fullt även i år. Anmälningsdagen räknas om det blir fler än 32 lag så skynda på med anmälan!

 

Vad är Padel?

En racketsport som ursprungligen uppstod i Latinamerika. På vår kontinent är Spanien det klart ledande landet men Padel växer i hela Europa! Den sport som ökar mest i Sverige för närvarande. 

Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Spelas alltid som dubbel, dvs tvåmannalag som möts. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash.