Padel

Helsingborg 13 - 14 november 2021

Nytt datum, samma plats!

 

Inställt 2020

Med sorg i hjärtat måste vi tyvärr ställa in PM Padel! Vår ambition var att det skulle bli av men den senaste veckans ökning av antalet Coronasmittade gör att vi beslutat att ställa in även denna aktivitet.

Intresset för Padel är stigande, som alla vet, och vi kommer absolut att anordna en turnering under 2021 istället. Det var faktiskt 18 lag anmälda till det första Postmästerskapet i Padel. och det hade blivit en kul helg. Vi ser fram emot att träffa er nästa år istället så fortsätt träna och vi ser fram mot att kora en Postmästare 2021 i denna snabbt växande sport!

Padel, en nyhet i PIF! Äntligen! Vi är glada för att presentera ett nytt Postmästerskap för racketspelare! Naturligtvis i den hetaste sporten idag, Padel!

 

Vad är Padel?

En racketsport som ursprungligen uppstod i Latinamerika. På vår kontinent är Spanien det klart ledande landet men Padel växer i hela Europa! Den sport som ökar mest i Sverige för närvarande. 

Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Spelas alltid som dubbel, dvs tvåmannalag som möts. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash.