Postsimmet hemma 2019

Goa, glada, våta göteborgare!

I november var det dags för sista delen av Postklassikern, Postsimmet! Totalt 313 simmare från 37 föreningar dök ner i bassänger över hela Sverige. De avverkade tillsammans en sträcka på nära 30 mil, motsvarande Malmö-Hamburg fågelvägen!

Postsimmet är sedan några år tillbaka ett arrangemang som bara utföres på hemmaplan. Det är ett perfekt tillfälle för föreningarna att anordna en gemensam aktivitet med avslutande fika/mat för att avsluta idrottsåret och lägga upp planer för nästa!

Postsimmet i Göteborg simmades i det gamla anrika Valhallabadet eller som Kålle säger Kals bad (en homage till kurorten Karlsbad i Tjeckien). Dagen var perfekt för inomhusaktiviteter. Regnet stod som spön i backen utomhus. Samtliga var överens om att ett frivilligt bad i tempererat vatten var betydligt bättre än att bli duschad av ett strilande kallt novemberregn! 35 glada simmare iklädde sig villigt de fina badmössorna inför utmaningen.

Många olika simsätt naturligtvis och varierande tider. Men alla kämpade väl och kom i mål. En av damerna hade faktiskt lärt sig att simma först i fyrtioårsåldern och nu simmade hon lätt en kilometer. Härligt att ta sig an nya utmaningar senare i livet! 

Efter avslutad simning blev det bananer, festis och pepparkakor. Alla som simmade fick en lott. Lite snack, naturligtvis, om 2020 och kommande aktiviteter. Självklart är alla taggade att åka Postskidan, antingen centralt eller lokalt.

Ylva Hultman/Christer Antman

Vinnare av presentkort på Intersport
  • Jörgen Åkerström, Postens Idrottsförening, Göteborg
  • Ditte Moberg, Postens Idrottsförening, Halmstad
  • Bengt Carlsson, Postens Kamratklubb, Malmö
  • Erik Bovin, Stockholmspostens Idrottsklubb

 Dessutom har vi lottat ut ett stort antal trisslotter, alla kan vinna!

 Vilka som deltog i Postsimmet och övriga hemmaaktiviteter hittar du här

  • Skriv ut