Posttrampet

Motala, 10 september 2022

Välkommen till en annan del av Göta Kanal!

Vi har i år sökt oss till cyklingens huvudstad, Motala, start och mål för Vätternrundan! Loppet startade 1966 och har sedan dess ökat i deltagarantal och är numera Världens största motionslopp! Här finns cykeltradition som heter duga!

Banan startar vid Baltzar von Platens grav, mannen som grundade Göta kanal. Den går i vacker miljö runt sjön Boren och passerar Borensberg. Banan går på cykelbanor och småvägar till största delen på asfaltunderlag. Den ligger väldigt naturskönt och det blir en fröjd för såväl ögat som sinnet.

I Borenbergs slussar skapades förresten en annan långkörare 1965. Där utspelar sig ett mord i Roseanna, den första av de tio böcker som paret Maj Sjöwall och Per Wahlöö skrev om Martin Beck, Kollberg, Gunvald Larsson med flera poliser, De 10 böckerna har för övrigt fått högsta betyg i polisromaner av Leif GW.

Efter cyklingen är det After Bike på Harrys med någon enklare förtäring innan det är dags för en stunds kontemplation, dusch och ombyte på hotellet innan middagen! Middagen blir på restaurang Sjöbris, där serveras mat på Buffé och dans till Högtryck!

Om det känns tungt under loppet erinra dig då Baltzars visdomsord!
”Du kan hvad du vill och när du säger att du kan intet, så vill du intet.”

Som vanligt hittar du inbjudan och en affisch att anslå på arbetsplatsen nedan!

 

En del av Postklassikern

Du cyklar en sträcka på 40-50 km, längden avgörs på banans kupering. Känns det för mycket kan du välja kort bana på hemmaplan, ca 25 km. Posttrampet kan du göra centralt eller lokalt.

Du kan naturligtvis göra det som en del av Postklassikern eller en enskild gren.

Våra arrangemang är öppna för alla anställda och pensionärer i PostNord och deras dotterbolag.Du behöver inte vara medlem i någon förening/klubb som är ansluten till Postens Idrottsförbund för att delta men rese- och driftbidrag utgår enbart till förening/klubb.

Posttrampet hemmaplanLäs mer här